Tilbage til Baunebo Limousine

 

17. marts 2013

I dag afhentes Baunebo Hans, som vi har solgt til Frede Nielsen, Ruds Vedby. Vi ønsker held og lykke med tyren!

16. marts 2013

Åbent hus på Ålestrup avlsstation gav pote. Baunebo Hagrid blev solgt til Søren Petersen, Dronninglund og Hans Jensen, Aså, så han bliver i det jyske og slår sine folder. Held og lykke med ham!

10. marts 2013

Baunebo Hagrid er færdig med afprøvning på Ålestrup avlsstation, men bliver gående der til på lørdag d. 16. marts, hvor der er Åbent hus. Han vil være blandt de tyre, der er til salg. Han er blevet kåret med 83 i helhed og har fået avlsværditallene T=97, U=105 og FEF=96. Vi håber, han kommer ud og gør sig godt som foldtyr et sted i Danmark. Specielt for ham er hans gode kødsætning, god højde (140 cm) og så er han efter en "kvietyr", hvilket betyder at han er en all round tyr, der sansynligvis også vil kunne bruges til kvier.

20. februar 2013

Godt nyt fra Ålestrup! Ultralydmåling af rygmusklens tværsnit areal viser 93,9 cm2 . Det er et pænt stykke over racegennesnit, som ligger på 85,1 cm2. Godt gået, Hagrid!

16. februar 2013

Vi inseminerer alle hundyrene for tiden, mens foldtyren, Risvang Uron, er taget fra. Tyre, vi har brugt til inseminering: Risvang Gustav P, Vesterhaab David P, Vetiver MN og Engkjaer Get It. Desuden planlægger vi yderligere at bruge Bavardage, Baunebo Frey og Urville denne sæson. Så lidt af hvert er der at se frem til. Se besætningen.

10. februar 2013

Besøg af nevøer og niece. Maria, 6 år, har en klar mening om limousinerne, og her den smukkeste og sødeste ko, Baunebo Esperanza, gengivet i hendes streg.

1. februar 2013

Seneste tal fra Hagrid på Ålestrup Avlsstation: 333 dage gammel vejer han 560 kg og har demed haft en daglig tilvækst på 1593 g. Afprøvningen er slut d. 2. marts.

Baunebo Frey er færdig som ungtyr og er nu ventetyr. Dvs. vi venter på først om hans kalve er letfødte og livskraftige, dernæst hvad hans afkom kan præstere mht tilvækst osv, og sidst om hundyrene efter ham kan kælve. Så der er med at væbne sig med tålmodighed. Består han det hele (om flere år) er chancen der for, at han kan blive udtaget som brugstyr.

30. januar 2013

Endelig kom Fennikel igang med kælvning. Vi havde gået længe og kigget efter hende og hun var nu 12 dage over tiden. Men hun smuttede lige en stor kalv på 53 kg så let som ingen ting. Så hun har bevist, at hun kan kælve! Det blev en tyrekalv med Pollet Frode som far. Videreførsel af krydderurtenavne til barnet jvf. moderens familie, var en udfordring - det skulle starte med I eller J. Det endte med Juniperus, som er den latinske betegnelse for enebær.

 18. januar 2013

Den sidste af vores indkøbte Balserkvier, Fiola, har kælvet. Alle 4 kvier efter Balser har haft meget nemt ved at kælve - så det er bare dejligt! Denne gang en  blev det en flot kviekalv med Risvang Uron som far. Hun har fået navnet Ingeborg.

26. december 2012

Henry er senest ankomne kalv. En fin tyrekalv efter Risvang Uron og Sølyst Cara.

15. December 2012

En lille spiravip-kvie på 30 kg er kommet til verden. Meget fin og velpropotioneret. Hun kom til at hedde Humbla, inspireret at alle væsners moderko, Ahumbla. Intet mindre! Hun har noget at leve op til! Hun er efter David P som far og Firenza som mor.

4. december 2012

Sliffsø Fennikel er ankommet til besætningen. En statelig ung dame, som også har et rigig godt temperament. Det skal blive godt at lære hende bedre at kende, ikke mindst når hun skal gøres klar til sommerens dyrskue. Men først skal hun kælve. Forventet d. 18. januar 2013 med kalv efter Ørnebjerggård Pollet Frode.

Slifssø Fennikel

1. december 2012.

Besøg på Ålestrup Avlsstation, hvor Baunebo Hagrid er til afprøvning. han ser ud til at trives. Det sidste tilvæksttal siger 1833 g daglig tilvækt. Det er fint.

Baunebo Hagrid 9 mdr. gammel. på Ålestrup avlsstation

30. november 2012

Idag har vi fået drægtighedsundersøgt køerne. Uron har gjort det godt, så alle på nær Blide er drægtige. Hun burde være blevet drægtig for længst, så nu er hendes dage desværre talte. Det er sørgeligt, men heldigvis har vi 3 fine kvier efter hende i besætningen.

29. november 2012

Den første af de Balser-kvier, vi købte sidste sommer er nedkommet med en fin tyrekalv efter Vesterhaab David P. Kælvningen gik glat, det var en frisk lille fyr på 38 kg. Baunebo Herluf blev navnet.

Fallulah med sin nyfødte kalv, Baunebo Herluf.

23. oktober 2012

Limousinetur med besætningsbesøg i Jylland resulterede i, at Baunebo Limousine blev beriget med endnu en kvie: Slifsø Fennikel. En høj flot kvie efter koen Slifsø Timinan og tyren Vaisseur. Den skal vi nok få meget fornøjelse af. Kvien er insimeneret med Ørnebjerggård Pollet Frode og skal kælve til februar. Den er dog ikke ankommet til gården endnu, men vi venter spændt.

20. oktober 2012

Aldrig så snart man vender ryggen til så kommer der en kalv. Vi har holdt øje med Baunebo Dixie i mange dage, men kvien bestemmer sig for at kælve lige præcis når vi rejser hjemmefra. Men det gik fint og en lille tyrekalv efter Risvang Uron så dagens lys. Baunebo Humphrey er navnet.

18. oktober 2012

Den første vægt på Hagrid er kommet. 388 kg i startvægt. Det er fint!

September 2012

Vi har meldt en tyrkalv til afprøvning på Ålestrup Avlsstation igen. Baunebo Hagrid efter vores håbefulde ko, Esparenza, og den franske tyr, Ulys. Her på billedet, 6 mdr. gammel. En ualmindelig rolig og dejlig tyr. Så håber vi på at han klarer sig godt!

31. august 2012

Boest Coeur, som er mor til Frey, har fået en tyrekalv. Far er Risvang Uron. Han kom til verden i solnedgangen på min brors fødselsdag, så han fik lov til at navngive den: Baunebo Hagbard.

Juli 2012

Landsskue i Herning. For første gan deltog vi i landsskuet og oven i købet verdenskongres, med vores 2 kvier, vi havde med i Roskilde. Der var konkurrencen dog hård, så vi kom hjem med en 5.-plads til Gaja og en 7.-plads til Gry. Det var dog en OK begyndelse.

1. juli 2012

Billeder fra Roskilde Dyrskue 2012 kan ses her

10. juni 2012

Ryde Afrodite er nedkommet med en tyrekalv. Det første afkom hos os efter Risvang Uron.

De 2 kvier, vi havde med på Roskilde Dyrskue gjorde det godt. Nr. 1 og 2 i sit hold, begge fik 23 point og Baunebo Gaja kom hjem med en ærespræmie.

Maj 2012

Baunebo Frey er solgt til Helge Bay-Smidt.

Baunebo Grieg er solgt til Svend Børge Hansen

Held og lykke med tyrene!

16. april 2012

Besætningen er suppleret med et fint Urville-par. 2 kvier født med 5 dages mellemrum. Mødrene Varen Marie og Blide kælvede let og hurtigt. Sådan skal det være! Så nu har vi en fin lille flok af fine kalve.

19. marts 2012

Er du dyrskueintersseret kan du se alle billederne fra Kødkvægsskuet i Aars. Herfra kan billederne frit downloades, for dem der måtte have lyst. Kødkvægsskuet i Aars 2012

 18. marts 2012

Tyren Baunebo Frey's sæd er nu erklæret fryseegnet og er snart klar til salg. Det var den sidste joker, der blev ryddet af vejen for at det skulle lykkes. Nu bliver det snart spændende at følge, hvordan det kommer til at gå med hans afkom rundt om i besætningerne.

7. marts 2012

Så kom endelig Ulys-kalven. Man siger det bliver en tyr, når koen går over tiden.. det passede i dette tilfælde. En rigtig fin tyr plobbede ud så let som ingenting. Hagrid er navne - og en fin een, som det ses af billedet herunder. Her er han 36 timer gammel. Gode lemmer, stærk og livskraftig.

20. februar 2012

En ny fin kalv er kommet til verden. De smutter ud som mandler efter David P. Det blev en kviekalv, som skal lyde navnet Baunebo Herculine. Moren er vores eneste afkom efter vores gamle tyr Østergård Beaujolais, Baunebo Debbie. Hun gør det godt!

Esperenza er tæt på kælvning og sat i kælveboks. Vi glæder os til at se en kalv efter Ulys.

12. februar 2012

Forrige Weekends åbent hus i Limousinebesætninger blev rigtig godt besøgt. Se billeder fra 2 af besætningerne, Sven-Erik Olsen, Ll. Skensved og Søren Petersen, Toreby på Lolland. Åbent Hus billeder

11. februar 2012

Det er snart dyrskuetid igen. Vi har udvalgt 3 dyr til forberedelserne: 2 kvier, Baunebo Gry og Baunebo Gaja, og en tyr Baunebo Grieg. Så må vi se om vi kan få lært dem at gå ordenligt

9. januar 2012

Sølyst Cara har fået en lille kalv, en frisk lille kvie, som meget hurtigt var oppe og finde sin mors patter - sådan skal det være! Baunebo Helmine efter David P

December 2011

Man kan vel ikke forvente at alt går vores vej. 2 kalve døde her i efteråret, den ene var svag og kunne ikke tage patten og den anden blev lagt på af sin mor. Sådan kan det desværre også gå nogle gange, men øv!!

16. oktober 2011

Det er en stor dag for Baunebo Limousine! Baunebo Frey er blevet udtaget til sædaftapning af avlsudvalget i Dansk Limousine Forening. Nu bliver det rigtig spændende at følge,hvordan hans afkom bliver rundt om i besætningerne. Een ting er i hvert fald sikkert: han kan producere noget kød!

27. September 2011

Baunebo Frey er helt færdig med afprøvning. Han har gjort det rigtig godt med flg avlsværdital: T-tal: 105 U-tal: 106 FEF-tal: 97. Han endte med en daglig tilvækst på 1893 g pr dag. det beregnede kødareal blev på 92,3 cm2. Se slutopgørelsen.

11. september 2011

Sidste nyt fra Ålestrup. Baunbo Frey, som er udstationeret på Ålestrup Avlsstation, klarer sig stadig godt. Tilvækst 1971 g/dag, kødareal 90,6 cm2. Kåringstal: 80 84 85 84. Højde 136 cm. Han er færdig 23. september.

1. september 2011

Vores auktionskvie, som brillierede på Roskilde Dyrskue som bedste køddyr har bragt en fin lille tyrekalv til verden. Han vejede passende 40 kg og han er en frisk fyr lige fra første færd. Baunebo Gaston er navnet.

22. august 2011

Vores kvie Baunebo Esperanze efter Såhøj Balser, er en rigtig lækkert kvie, så da vi fik chancen, udvalgte vi et par kvier fra den besætning, hvor Såhøj Balser går. Det blev en forøgelse af besætningen på 4 kvier på ca 1 1/2 år, som vi nu skal se at få drægtige.

16. Juli 2011

Vi har besluttet at supplere inseminering med en foldtyr og har derfor investeret i en super tyr, Risvang Uron. Han er gennemgående harmonisk og især synes vi godt om hans kryds. Dejlig rolig er han også. Vi glæder os til at se kalvene på Baunebo Limousine, når han har været her et års tid.

Risvang Uron er efter Picasso og Risvang Perle og har flere gange taget 24 point hjem på Roskilde Dyrskue.

Juni 2011

Roskilde Dyrskuet gik rigtig godt iår, må man sige. Vi vandt bedste ko, bedste hundyr og ærespræmie med vores ko Løserupgård Blide. Og kvien, vi havde købt på Dansk Limousine forenings avlsdyraktion kom hjem med æren for bedste køddyr.

Karensminde Elise, bedste køddyr på Roskilde Dyrskue 2011. Hun er efter Klegvanggård Uranus.

Billeder fra Roskilde dyrskue 2011.

24. Maj 2011

Baunebo Frey er til afprøvning på Ålestrup avlsstation. Idag har vi modtaget det første tilvækst tal: 2222 g/dag - og det er rigtig flot!

23. April 2011

Til salg: Ung ko, drægtig ved Ryde Uranos. Pollet kvie, insemineret med Tronsø poll. Rolf. Ungtyre, pollede og hornet. Se besætningen.

19. april 2011

De sidste par måneder har det stået på insemineringer. Der skal holdes noget øje, for at finde det rigtige tidspunkt, men nu håber vi bare det holder. Vi har insemineret både med Danske brugstyre og ungtyre, og med Franske insemineringstyre. Se besætningen. Og så er vi gået igang med træning til dyrskue. 3 kvier, 2 sm tyre og en ko med kalv er på bedding. Inden 26. april skal vi have afgjort hvem der bliver de heldige, som skal med på Roskilde Dyrskue.

1. marts 2011

Periodens sidste kalve er kommet til verden - en kviekalv efter Østergaard Tor og Nadine. En dejlig kalv, som skal lyde navnet Geraldine. Og en tyr, Baunebo Grieg, efter samme far og Varen Marie. Friske, letfødte kalve, begge to.

10. februar 2011

En ny kvie er kommet til besætningen. Indkøbt på Dansk Limousine Forenings Avslyrauktion. Karensminde Elise efter Klegvangaard Uranus. En rigtig lækker kvie med kødet de rigtige steder og et virkeligt godt temperament - og så er hun pollet. Hun er insemineret med ungtyren Vesterhaab David og skal kælve til september. Måske skal hun en tur på dyrskue?

Jane ser den nyindkøbte kvie an...

Og så er der kommet endnu en kvie efter Østergaard Tor. Rigtig god kalv efter Tor igen! Gaja kom hun til at hedde.

15. januar 2011

En KVIE! Koen Blide fik en kviekalv i går. Det første afkom i vores besætning efter Østergård Tor. Det er "G" i år, så hun skal hedde Gry. Fine lemmer og god facon, så hun tegner allerede godt.

Her efterår - vinter er der kommet yderligere 3 tyrekalve. Baunebo Frey - rigtig fin kalv efter Thy Sullivan, Baunebo Frode, spændende homozygot pollet tyr efter Viking, og Baunebo Ferdinand, efter Thy Sullivan. En ordenlig bamse, der kan producere noget kød! Imens har vi fået forbedret forholdene for dyrene, så de kan gå trygt og tørt inde her i vinter.

Den Sjællandske efterårstur i billeder

22. september

2 nye tyrekalve er kommet til verden: Baunebo Flemming efter Åberg Savory, og Baunebo Frede efter Viking. Begge pollede. Mødre og børn har det godt!

13. september 2010

Studietur til Frankrig, Limoges, var en pragtfuld oplevelse med godt vejr og masser af limousiner i topklasse. Nogle købte dyr med hjem, men vi holdt os i skindet og nøjedes med at glæde os over synet. Se alle billederne

11. september 2010

Besætningen er udvidet med 4 prægtige køer, som alle skal kælve i nær fremtid. Boest Bjørk, Boest Ceur, Ryde Anna og Ryde Afrodite. Sidstnævnte er homozygot pollet, så alle kalve, hun producerer, er uden hornanlæg.

Siden "besætningen" er desuden blevet opdatere med den lille pollede tyrekalv, Frodo, efter vores ko nr 704 og Viking.

13. juni 2010

En travl tid omkring Roskilde Dyrskue er forbi for denne gang. fantastiske dage derinde med pragtfuldt vejr. Vores ko klarede sig kun jævnt til middel - der var hård konkurrence. Men vi kommer stærkt igen næste år!

Se alle billederne her.

16. maj 2010

Dyrskuedyrene har været på soignering / træningsdag idag. Den lille kvie, Esperenza, har et dejligt temperament - og så ser hun godt ud! Håber hun klarer sig godt på skuet om knap 3(!) uger.

14. Maj 2010

Ja - så har vi sendt 3 køer på slagteriet, og måske venter fornyelse i besætningen om kort tid. Vi overvejer at købe et par drægtige køer.

14. April 2010

Så har foråret indfundet sig i bakkerne! Og dyrskuetiden nærmer sig med raske fjed. For nylig har vi taget 2 kvier fra til træning og idag var første træningsdag. Vi starter med 2 dage à 8 timer i grime, for så derefter at fortsætte træningen med at få dyrene til at gå pænt. Det er en træningsmetode fra Frankrig, som kaldes Souvignet-metoden, vi vil afprøve (Se evt Limousine Nyt nr 149). Første etape med at stå i grime gik meget smertefrit, så foreløbigt lover det godt - og det ligner et par skikkelige kvier.

Se billeder fra Før dyrskue møde

30. Marts 2010

Vi har fået drægtighedsundersøgt køer og kvier. Kvierne er drægtige, men køerne viste sig desværre ikke at være drægtige. Samme dag inseminøren var her, var Blide tyregal, og blev insemineret med - Østergård Tor.

De manglende drægtigheder er til stor ærgelse for os, men det giver os til gengæld anledning til at overveje vores besætning og evt sætte nogle køer ud (slagte dem) nu de alligevel ikke er drægtige. Vi får se...

20. Januar 2010

De sidste kalve efter Beaujolais er kommet til verden. en kviekalv, Frig, og den allersidste kalv, en tyrekalv, fik navnet Finale!

Pollethed kan ses på øjenvipperne - se her

6. december 2009

Østergaard Tor er kommet ind i vores besætning nu. Så håber vi han kan lave nogle gode kalve til os.

Gå ind på "besætningen" og se efterårets nye kalve. Vi har indtil nu fået Emil, Emilio og Elphidor, 3 tyrekalve efter Beaujolais - og Ekin, en kviekalv efter den pollede tyr Viking.

Een af vores unge køer er desværre død for os. På trods af ihærdig dyrlægeindsats stod hun ikke til at redde. Teorien er, at et fremmedlegeme i mave-tarmsystemet har været årsagen.

25. oktober 2009

Efterårstur til Jylland sammen med Limousineavlere fra Sjælland, Lolland-Falster og en enkelt fra Fyn. Se billeder

6. december 2009

Østergaard Tor er kommet ind i vores besætning nu. Så håber vi han kan lave nogle gode kalve til os.

Gå ind på "besætningen" og se efterårets nye kalve. Vi har indtil nu fået Emil, Emilio og Elphidor, 3 tyrekalve efter Beaujolais - og Ekin, en kviekalv efter den pollede tyr Viking.

Een af vores unge køer er desværre død for os. På trods af ihærdig dyrlægeindsats stod hun ikke til at redde. Teorien er, at et fremmedlegeme i mave-tarmsystemet har været årsagen. 

25. oktober 2009

Efterårstur til Jylland sammen med Limousineavlere fra Sjælland, Lolland-Falster og en enkelt fra Fyn. Se billeder

26. September 2009

I den forløbne uge har vi været på studietur til Irland sammen med Dansk Limousine Forening. det var spændende at se, hvordan Irerne avler. der er virkelig KØD på deres dyr. Vi tog lidt billeder. Klik her.

3. September 2009

Her til morgen drog vores tyrekalv, Baunebo Éjolais, afsted til Ålestrup Avlsstation. Nu kan vi bare krydse fingre og håbe på, han gør det godt derovre. Klik her for at se mere om afprøvning Ålestrup Avlsstation

27. August 2009

Så er den næste kalv kommet. En meget fin kviekalv og en dejlig rolig mor, der synes der er helt OK, at vi roder lidt med hendes kalv. Øremærket blev nr 113 og navnet blev Baunebo Etienna. Hun er datter af Østergård Beaujolais.

16. August 2009

Efteråressæsonens første kalv kom til verden igår. En fin kviekalv efter Såhøj Balser. Hun har fået navnet Baunebo Esperanza, som betyder håb. Augusta, som var og se hende da hun lige var kommet til verden, har navngivet hende.

For en uge siden tog vi 2 tyrekalve ind i stalden. Den ene skal gøres klar til at tage til Jylland ca 1. september. Han skal på Ålestrup tyreafprøvningsstation, og skal vænnes til det foder de får derovre, og han skulle klippes og trænes, så man kan trække med ham. På den måde får han de bedste forudsætninger for en god start i Ålstrup. Under afprøvningen får han bl.a. målt tilvækst og foderforbrug, sammenlignet med de øvrige indsatte tyre. Han skal være der i ca 6 måneder.

1. Juli 2009

Lidt vemodigt, at vi idag måtte tage afsked med vores tyr, Beaujolais. Han er blevet solgt til en Limousineavler i Jylland, men han får det helt sikkert godt under de nye himmelstrøg, sammen med nogle nye "damer".

8. juni 2009

Billeder fra Roskilde dyrskue  Se billederne

23. maj 2009

Roskilde dyrskue nærmer sig - og vi er ved at være klar. Vi har fået klovbeskåret, klippet og trænet dyrene, som skal med. Det er Blide med kalv, Dixie, og to kvier, Dolly og Ditte. De er ret artige - håber det holder i virvaret på Roskilde Dyrskue. Det er 5-7 juni. Så vi ses derinde!

1. maj 2009

I onsdags fik vi en efternøler. Det var nr 704, som fik en kviekalv - en frisk lille een. Hun kom til at hedde Baunebo É-ou - efter inspiration fra en vis Hr Palle... Og igår fik vi vaccineret kalvene anden gang for Blue Tongue. Færdig med det for i år!

25. april 2009

Alle gode gange 3. Nu er Blide blevet insemineret igen. Denne gang med Ultrabo, som er en fransk importtyr, som "lover" godt eksteriør med god kødsætning og samtidig godt temperament.. - og det kan vi li'...

23. april 2009

Et par af køerne og Beaujolais, vores tyr, er blevet flyttet ud i Cowboydalen på denne skønne forårsdag. Fornem stemningen og se billederne. Ellers har vi været igang med dyrskuetræning. Vi skal udstille 2 kvier og en ko med kalv.

5. April 2009

Blide, som vi havde insemineret med Tistou, var desværre blevet tyregal i fredags - så igår inseminerede vi hende igen. Denne gang med Uralou. Vi fik ved samme lejlighed drægtighedsundersøgt Cara, som var blevet insemineret med Viking - hun holder, og skal så kælve til november.

Så er der bleve vaccineret igen for bluetonge. Vi kan gøre det uden dyrlæge nu, så det bliver ikke så bekosteligt...

15. marts.

Før-dyrskue-møde hos Arne Brændstrup. Se billeder

28. feb 2009

Kåring. Vi har fået kåret 6 køer og en tyr. Det er første gang, vi har prøvet det, så det var meget spændende og lærerigt. De blev kåret med tal fra 80 til 88. (80 er gennemsnit - så det var fint). Desuden har vi vejet kvierne idag. Dermed opfylder vi betingelserne for at kunne kalde os aktiv avlsbesætning!

12. feb 2009

Idag har vi insemineret en kvie med Viking - en ny homozygotisk polled tyr fra Frankrig, og Blide er blevet insemineret med Tistou- også en fransk tyr. - Nu håber vi, det holder..

Der er lagt billeder ind fra limousineauktion.

31. jan 2009

Tidlig morgen kælvede Varen Marie med en tyrekalv efter Beaujolais. En rigtig flot kalv, som nu skal lyde navnet Éjolais. Så skulle vi til Vilhelmsborg til Limousine Auktion. Her købte vi tyren Østergård Tor (halvpart). Meget mere om ham senere..

7. jan. 2009

Det har været en frugtbar juletid. Vi har fået forøget besætningen med 3 kalve mere. Det blev til Dijon, Dagny og Dixie. Afstamning mm findes under fanebladet "besætningen".

17. Nov. 2008

Vi tilbyder nu at give besked ved opdateringer af dette website. Giv mig besked.

2. Nov 2008

Trine er kommet hjem fra "Cowboydalen" for at kælve - og Tara er blevet trukket derop for at blivet løbet af tyren - Beaujolais. Tara nød udsigten under turen..

30. Okt. 2008

Vi inseminerer en kvie, Østergård Birit, idag, med Såhøj Balsar - en ny insemineringstyr, som har vist nogle fine resultater under afprøvning.

29. Okt. 2008

Præstegårdens Bibi har fået en kalv efter  Beaujolais - en fin lille, frisk kviekalv, som vi kalder Baunebo Debbie. Men dét med den fanske tyr er desværre igen gået i vasken. Der blev konstateret en ny Bluetongue-smitte i området, og der kunne ikke gives tilladelse til, at han kunne komme med de andre limousiner til Danmark. Vi lader handlen gå tilbage, desværre!

19. okt. 2008

Sidste nyt om den Franske Tyr! Det ser ud til, at tingene er gået i hak, og vi venter bare på, at han bliver sendt til Danmark. Det skulle være i løbet af næste uge. Herefter skal han så stå i karatænestald i Jylland i 30 dage - før vi får ham herover til Sjælland. Du kan se hans stamtavle her. Han hedder CHAMPION

29 sept. 2008

Igår fik vi den flotte kvie, Blide, hjem, som vi har ventet på. Hun er efter Hammel Louis og Løserupgård Umbrandt. Hun skal kælve til jul med en kalv efter Åberg Pan. Blide var årets hundyr på Roskilde Dyrskue 2007. En rigtig dejlig kvie!

21. sept. 2008

Spændingen stiger... Vi har købt en ny avlstyr i Frankrig i samarb med 2 andre limousineavlere. P.g.a Bluetongue - situationen er det nu tvivlsomt om vi får ham hjem, men vi har ikke opgivet håbet..Tyren er en helbror til Vagabond, som var udstillet på dyrskuet i Brive. Han er efter Scapin og Jongleuse, avlet hos Gilles Dumond.

17. september 2008

2. bluetongue vaccination er foretaget i vores besætning.

4. september 2008

Lige hjemkommet fra Frankrig - Brive, hvor vi har været på nationalskuet for limousiner og på nogle besætningsbesøg. Interesserede kan se billeder her.

2. Juli 2008

Idag får vi nye dyr til besætningen. Vi har købt en ko efter en fransk tyr, Peyrot, og Sølyst Nadine, som vi købte sidste efterår. Hun har en kalv på knap 2 måneder efter Arizona. Og så har vi købt en kvie på godt 1 år. Hun er efter den ko vi har købt, og faderen er Ryde Valdemar. Det bliver spændende at se, hvad vi får ud af det.

7. juni 2008

Så er vi på dyrskue. Vi har ikke selv nogle dyr med i år, men følger selvfølgelig med i bedømmelserne og er derinde for at hilse på andre limousineavlere. Vejret var varmt og godt - og dyrerne var flotte!

Roskilde Dyrskue 2008

Klik på billedet for at se fotos fra dyrskuet

28. maj 2008

Limousinefestivallen vel overstået. En rigtig hyggelig dag med masser af glade gæster. Se billeder her

4. maj 2008

Nadine - vores store rolige ko fra Jylland har kælvet. En kviekalv efter Arizona. Dolly, skal hun hedde.

16. april 2008

Opskrift på pastrami - se under "Opskrifter" - fra eget køkken

6. april 2008

Foråret har indfundet sig i Grevinge Bakker og køerne er blevet lukket fra vinterfolden ud på det spæde forårsgræs - og der bliver gumlet igennem!

11. marts 2008

Så fik 704 sin kalv. En rigtig fin lille kviekalv. Hun skal hedde Ditte... Hun vejede kun 36 kg, så det var fint. Hun skal nok blive stor og stærk...

9. marts 2008

NYHEDSBREV                              Vores første nyhedsbrev er nu sendt afsted. Se det her. Ønsker du at modtage det fremover, så send en mail og vi sætter dig på mail-listen.

 

9. februar 2008

Abelona fik en kviekalv - se mere i bloggen. Hun er efter Tronsø Pollet Rolf. Hun har fået navn efter en græsk gudinde: Demeter. Hun vejer 45 kg - pænt stor, men Abelona var også meget tyk!

- Og så har vi fået fint besøg fra Præstegården. Det er en kvie, som efter flere insemineringer stadig ikke er drægtig. Så må vi se om vores tyr, Beaujolais, kan gøre noget ved det..

1. februar 2008

En lille kviekalv er kommet til verden. Mor: Baunebo Andrea, Far: Slågård Perfekt. Hun skal hedde Baunebo Dalila. Hun er en frisker fyr, som hopper og springer rundt - og køn er hun også..

Her ligger hun lige og sunder sig lidt, 1 dag gammel.

29. januar 2008

Vi slagter nu i den kommende tid, så det er tid at melde ind, hvis du er interesseret i at købe kød. Ring eller send en mail.

1. januar 2008

Sidste skud på stammen: Daimi en fin lille kviekalv efter Beaujolais og Varen Marie - 8. kalv denne sæson.

.

 

Tilbage til Baunebo Limousine